Asianajotoimisto antaa luotettavaa apua lakiasioissa

Joskus tulee eteen tilanteita, joissa lakien kiemurat hallitsevan asiantuntijan apu on välttämätöntä. Esimerkiksi avioliiton päättyminen, kiinteistökaupat tai rikosoikeudelliset asiat vaativat usein lakiapua. Lakimiehet, juristit ja asianajajat auttavat sinua näiden ja monien muiden tilanteiden tullessa eteen. Tänään kerron hieman enemmän näiden ammattilaisten tehtävistä ja siitä kenen työpaikka asianajotoimisto on.

Juristi ja asianajaja eivät ole sama asia

Asianajaja on aina juristi, mutta juristi tai lakimies ei aina ole asianajaja. Asianajajan nimikettä saa käyttää vain tämän alan liiton hyväksymä lainoppinut. Muita lakia lukeneita kutsutaan usein lakimiehiksi tai juristeiksi. Kaikkia näitä ammattinimikkeitä yhdistää kuitenkin se, että niitä käyttävällä henkilöllä on oikeustieteiden maisterin tutkinto. Lakimies voi auttaa monissa kysymyksissä, mutta oikeuden eteen asiakasta puolustamaan tarvitaan asianajaja. Asianajopalveluita tarjoaa esimerkiksi Asianajotoimisto Laineenkare Oy Turussa.

Etsi ammattilainen, jolla on kokemusta alastasi

Tämän alan ammattilaiset erikoistuvat usein tiettyihin osa-alueisiin, sillä kaikkien maan lakien hallitseminen on hyvin haastava tehtävä. Kannattaa siis etsiä sellainen asiantuntija, jolla on kokemusta sinun tapauksesi kaltaisista asiakkaista. Jotkut erikoistuvat perheisiin liittyviin lakiasioihin, jotkut toiset taas yritystoiminnan tai kiinteistöalan lakeihin. Kansainvälisten lakiasioiden tunteminen taas on aivan oma lukunsa ja siinä on hyvinkin paljon merkitystä sillä, minkä maiden kiemuroista kullakin lakiasiantuntijalla on aiempaa kokemusta. Kuten tiedämme, vallitsee jokaisessa maassa erilaiset lait.

Suosittelen siis etsimään lakiasiantuntijaa jonkin aikaa ennen palkkaamispäätöstä. Monet laki- ja asianajotoimistot tarjoavat ilmaista konsultaatioaikaa, jotta pääsette molemmat kärryille siitä, sovitteko toisillenne. Sopivan asiantuntijan etsimiseksi voi myös kysyä suosituksia samanlaisessa tilanteessa aiemmin olleilta ihmisiltä. Esimerkiksi hometalon kiinteistökaupoista taistellessa kannattaa kääntyä sellaisen tahon puoleen, jolla on asiasta aiempaa kokemusta ja toisaalta taas yrityskauppojen kanssa sellaisen, joka taitaa siihen liittyvät lakiasiat.

Solmi pitkäaikaisia yhteistöitä, jos mahdollista

Monella usein lakiapua tarvitsevalla, esimerkiksi suurempien yritysten omistajilla, on omat luotettavat kumppaninsa myös lakiasioissa. Onkin järkevää hyödyntää pitkän yhteistyön mahdollisuutta, sillä se vähentää kaikkien osapuolten ajan käyttöä, kun tilannetta ei tarvitse selittää joka kerta uudelleen. Toki aina silloin tällöin on hyvä arvioida, onko yhteistyö edelleen hedelmällistä. Esimerkiksi yrityksen kasvaessa ja kansainvälistyessä vaaditaan lakimieheltä aivan erilaista osaamista kuin yrityksen ollessa vielä alkutekijöissään.

jaa